Nordbornholm

“Sandviggaard” er en af områdets mange gamle hyggelige og velholdte bindingsværks gårde med vognport og gænge ud til Bredgade, hvorfra man går lige ned til sandstranden, på vandreture, ud mellem de gamle huse i stræderne eller ad strandpromenaden med de gamle hoteller hen til havnen. Der er rigtig mange hyggelige og gode spisesteder og havnecaféer. Ved hver ende af havnen i Allinge er der røgerier med lækre alt-godt-fra-havet buffet. Det en ligger helt ude på klippeskæret med sand på gulvet og mange aftner med levende musik.

Man kan roligt lade sine børn rende ned og møde/lege med andre. Henne på stranden, inde i bugten, mellem havnen og den flotte klippekyst, ligger tennisbaner og cafeteria. 

Klippekysten strækker sig hele vejen rundt om Hammerknuden, fyrtårnene, de dybe klippesøer, Salomons Kapel, Hammershus, Slotslyngen, ned til Jons Kapel, Flere steder med grotter. Joggere og naturvandre har et utal af natur- og redningsstier, på det 1000 tdr. land store område, at vælge imellem. Der er også fuglefjeld, som også kan beses fra havsiden med en bådtur fra Hammerhavnen eller måske en havkajaktur fra samme sted.